Provada 2022

21 januari, 2021

Wat leuk je gesproken te hebben op onze Provada stand of tijdens onze Meaningful Difference sessie in zaal E108! Namens EarthY, Capital FIT, hosts Ruth en Arjen en alle panelleden: veel dank dat je ons hebt opgezocht. Samen hopen we je geïnspireerd te hebben om ook het community denken (nog) meer te verweven in projecten, en zo nog meer maatschappelijke waarde toe te voegen. In een markt die steeds uitdagender wordt voor vele doelgroepen, en die veel beleidsopstapeling kent, is nog veel te winnen. Laten we onze krachten bundelen en domeinoverstijgend denken. People first, buildings second!

 Om je nog verder te inspireren na onze sessie op de Provada, hebben we een leuke digitale goodiebag samengesteld met ‘goodies’ van onszelf en onze partners van de Meaningful Difference sessie. Deze vind je hieronder.

Inspiratie van EarthY & Capital FIT

 Centraal in de People First gedachte staat het verder helpen van partners die iets moois voor de wereld betekenen. Een van deze partners is Stichting JIM. Zij hebben een alternatieve aanpak voor jeugdzorg ontwikkelt, waarbij zij werken met een informele mentor, om uithuisplaatsingen te voorkomen. Een mentor die de jongere zelf kiest, als schakel tussen de jongere zelf en de jeugdzorgprofessional. EarthY steunt Stichting JIM volledig, en heeft voor JIM een mooie video gerealiseerd met testimonials van enkele jongeren die met de JIM aanpak hebben gewerkt. Bekijk een sneak peak van de video hieronder.

https://www.youtube.com/watch?v=DqO9gwF0nNU

Bekijk ook een boekje van Capital FIT en EarthY, over wat we doen en wat we voor elkaar kunnen betekenen:

https://we.tl/t-7U664UapEP

 

Inspiratie van PLYGRND.city

Gratis podcast van Hoodlab over social design

Hoodlab is een combinatie van de woorden neighbourhood en laboratorium. Een tijdelijk lab om de buurt met elkaar fijner, leefbaarder en leuker te maken. Tijdens de projecten zijn veel lessen geleerd over bewonersparticipatie. Luister deze leuke podcast voor de 6 social design tips van Arjen van Hoodlab.

https://open.spotify.com/show/11iYiaXdpwHbj9npJ0wj1J?si=KmVbn1KyR_SeTR4KzuGYUw

Online workshop Design Thinking – Nu voor 59 euro

It’s all about communities. In deze online cursus ga je verdiepen op het onderwerp van jullie eigen opgaves en word je vanuit het principe van Design Thinking en Gastvrijheid meegenomen in een nieuwe kijk op co-creatie, participatie en buurtontwikkeling. De cursus bestaat uit maar liefst 10 hoofdstukken.

https://www.hoodlab.shop/products/de-betrokken-buurtbewoner

Inspiratie van The Urban Tree Village

The Urban Tree Village: Een circulair en social living lab:

https://we.tl/t-MKx8o1ExSj 

 

Smaakt dit naar meer? Neem dan gerust contact met ons op voor een afspraak, en “Join us to make a meaningful difference!”

 info@earthy.nl | info@capital-fit.com

+31 20 723 7900