Robert van Ieperen zet strategische stap met oprichting EarthY Invest

Robert van Ieperen zet strategische stap met oprichting EarthY Invest

Ruim twee jaar na de succesvolle lancering van EarthY zet Robert van Ieperen met EarthY Invest de volgende strategische stap als investerend ontwikkelaar en gebiedsregisseur.

De nieuwe Impact Investor company EarthY Invest zal haar rol als investerend gebieds- en projectontwikkelaar uitbreiden. EarthY Invest is het investeringsvehikel van de familie Van Ieperen via Ave-Eva Holding. Voor de bestaande EarthY projecten Eemklooster Amersfoort, Eikenstein Zeist, Patchwork Amsterdam en Oude Tempel Soesterberg verandert er niets in de aandeelhoudersstructuur. Alle medewerkers tot heden betrokken bij EarthY, alsmede Henk Harms, blijven werkzaam bij het zusterbedrijf van Capital FIT en lanceren binnenkort een nieuwe bedrijfsnaam ter vervanging van EarthY BV. De huidige activiteiten van dit team worden gecontinueerd en het team zal zich aanvullend op ontwikkelingen voor derden gaan richten, waaronder EarthY Invest.

Ave-Eva Holding richt zich met EarthY Invest samen met gelijkgestemde investeerders en ontwerpers op langjarige gebiedsontwikkelingen en vastgoedinvesteringen met maatschappelijke betekenis. Woonopgaven die een veel bredere oplossing bieden dan alleen huisvesting: namelijk een positieve impact op ecologische- en sociale vraagstukken. Voor ogen staat een Dutch Impact Fund met nadrukkelijke focus op Health & Well-Being, Sustainable Communities, Affordability en Responsible Production. De huidige portefeuille, in samenwerkingen met Plegt-Vos en ABC Vastgoed, bedraagt 700 woningen en 30.000 m2 overig vastgoed.

Belangrijke ketenpartners voor EarthY Invest zijn lokale overheden, woningcorporaties en institutionele investeerders. Qua locaties zal EarthY Invest haar aandacht voornamelijk richten op projecten in de provincie Utrecht en de Metropool Regio Amsterdam. Projecten als Bos Uyterlinde, de Amerberg, Villa Monte en de Tafelberg Amsterdam zijn projecten waarbij het investeren met impact reeds in de praktijk is gebracht. EarthY Invest deelt haar expertise en ervaring over hoe impact meetbaar en schaalbaar kan worden gemaakt.

EarthY Invest opereert vanuit haar kantoor in het Amersfoortse Eemklooster.

Foto: Casper Huurdeman