Patchwork

Wonen in het hart van de Sluisbuurt in Amsterdam

Patchwork

Locatie
Amsterdam

 

Aantal woningen
Circa 120

 

Oppervlakte
17.000 m² wonen, supermarkt, werken, retail en horeca

 

Vrije sector
100%

Wonen, werken en kleinschalige commerciële voorzieningen: duurzaamheid en architectonische kwaliteit in het hart van de Sluisbuurt.

 

Patchwork is een nieuw duurzaam woonconcept bestaande uit acht woonblokken met elk een eigen signatuur en het biedt ruimte aan interactie tussen de bewonerscommunities door de vele collectieve binnen- en buitenruimtes. Het gebouw is de hoeksteen van het hart van de Sluisbuurt waar twee fietswegen elkaar kruisen. De bijzondere vormgeving van het gebouw ademt een transparante sfeer uit en de levendige plint met kleinschalige ondernemingen en een supermarkt verbindt de communities op een natuurlijke manier. Wonen, werken en ontspanning…Patchwork heeft het in zich!

 

EarthY en ABC Planontwikkeling zullen als ontwikkelcombinatie 119 woningen realiseren aangevuld met 3400 m2 commerciële ruimte. De woningen variëren per woonblok;  compacte studio’s en startersappartementen tot stadswoningen, gezinsmaisonnettes en luxe kroonappartementen. Patchwork legt in programma en uitstraling de nadruk op “healthy living”, een negatieve CO2 footprint en het gebruik van gerecyclede materialen en houtbouw. Duurzaamheid en architectuur zijn bij Patchwork optimaal met elkaar verweven.

 

Lees meer:

Amsterdam.nl/sluisbuurt